Epson, Formovie’nin Lümen Değerlerini Yanlış Bildirdiğini Ortaya Çıkardı
Projeksiyon
31 July, 2024

Epson, Formovie’nin Lümen Değerlerini Yanlış Bildirdiğini Ortaya Çıkardı


Formovie tek değil, Epson birçok projeksiyon rakibini parlaklık değerlerini abarttıkları için yakalıyor. güvenilir ekran çözümleri sunuyor.

Epson, video projeksiyon cihazı şirketlerinin ışık çıkışı (Lümen) değerleri konusunda doğru bilgi vermelerini sağlama çabaları kapsamında, popüler yeni projeksiyon üreticisi Formovie’ye karşı açtığı davayı yeni sonuçlandırdı.

Epson/Formovie Anlaşması

Anlaşma şartlarına göre, Formovie dünya genelinde Formovie Theater ultra kısa mesafe projeksiyon cihazının daha önce abartılmış beyaz parlaklık değerlerini düzeltmek zorunda. Bu, belirtilen lümen değerlerinin 2,800 lümenden 1,800 lümene düşürüleceği anlamına geliyor. Ayrıca, Formovie, P1 projeksiyon cihazının lümen değerlerini de 800 lümenden 250 lümene düşürmek zorunda. Bundan sonra, Formovie, projeksiyon cihazlarının Beyaz Parlaklığını ölçmek için ISO 21118 standardını kullanacak.

 

Formovie Theater UST Projector

Formovie Theater UST Projektörü

 

Formovie P1 Pocket Projector

Formovie P1 Cep Projektörü

 

Yanıltıcı Projeksiyon Parlaklık Değerleri

Formovie’ye karşı yapılan ilk şikayet, Epson’un markaların tüketicilere bilinçli satın alma kararları vermelerine yardımcı olmak için uluslararası olarak tanınan ve kabul edilen parlaklık standartlarının uygulanmasını sağlama çabalarının bir parçası olarak yapıldı.

Video projeksiyon pazarlamasında, yanıltıcı parlaklık iddiaları sağlayan projeksiyon markalarının sayısında bir artış olmuştur.

Epson, alışveriş yapanları “Lux”, “LED lümen”, “CVIA” veya “Lamba Parlaklığı” gibi standart dışı yöntemleri takip etmeyen yanıltıcı metriklere karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Çeşitli gayri resmi parlaklık iddialarının tümü, tüketicilerin Amazon ve diğer çevrimiçi pazar yerlerinde projeksiyon cihazlarının performansını karşılaştırmasını daha karmaşık hale getiriyor.

Credit: BenQ

Kaynak: BenQ

Doğru projeksiyon ışık çıkışı ölçümleri, uluslararası olarak tanınan standartlar gruplarının standartları kullanılarak belirtilmelidir. Bu gruplar şunları içerir:

  • Uluslararası Standardizasyon Örgütü (ISO): ISO’nun projeksiyon beyaz parlaklığını tanımlayan standardı ISO 21118’dir. Ayrıca, ISO’nun ABD üye kuruluşu – ANSI (Amerikan Ulusal Standartlar Enstitüsü) – ISO 21118’i benimsemiştir ve ISO 21118’i beyaz parlaklık için endüstri standardı olarak vurgulamaktadır.
  • Uluslararası Görüntü Ölçüm Komitesi (ICDM): ICDM, projeksiyon renk parlaklığının ölçüm metodolojisinin tanımlandığı Bilgi Görüntüleme Ölçüm Standartları’nı (IDMS) yayınlar.

Bu standartlar takip edildiğinde, projeksiyon parlaklığının nasıl ölçüldüğü, reklam edildiği ve karşılaştırıldığı konusunda herhangi bir belirsizlik yoktur. Başka bir deyişle, herkes aynı sayfada olur.

Epson Amerika Tüketici Satış ve Pazarlama Başkan Yardımcısı Mike Isgrig’den: “Projeksiyon markaları aynı, uluslararası olarak geliştirilen ve yayınlanan standartları kullandığında, bu tüketicileri korur ve endüstri içinde güven oluşturur… Formovie’nin, gelecekte tüm ürün serisi için ISO 21118 gibi uluslararası kabul gören ve yayınlanan standartları kullanma taahhüdü, tüketiciler için doğru beyaz parlaklık bilgisi sağlayacaktır.”

Diğer Epson Davaları

Epson’un yanlış projeksiyon ışık çıkışı değerleri nedeniyle açtığı davalardan bazı örnekler:

İlgili Okuma


İngilizce Kaynak: Epson/Formovie Settlement 2024